Branches-transport_en_logistiek

Detachering/uitzenden voor transport en logistiek

In de praktijk bestaat detachering en uitzenden voor transport en logistiek met name uit het vinden van gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs en vorkheftruckchauffeurs. Net als in veel andere branches, kent deze sector een tekort aan vakmensen in Nederland. Er zijn een aantal plaatsen in Europa waar nog wel geschikte werknemers te vinden zijn. Wij detacheren al vele jaren succesvol Europese werknemers. Succesvol in het vinden van de best passende werknemers voor de werkzaamheden en voor de onderneming. Hierdoor blijven de kandidaten doorgaans jarenlang bij hetzelfde bedrijf werken, tot ieders tevredenheid.

Het verzorgen van benodigde opleidingen

Om te kunnen communiceren met uw medewerkers, is het belangrijk dat jullie dezelfde taal spreken. Indien nodig, regelen wij taallessen in het land (hier zijn wel eisen aan verbonden) van herkomst of in Nederland, zodat de kandidaten voldoende Engels en/of Nederlands spreken. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat kandidaten in Nederland hun heftruckdiploma halen. Het vrachtwagenrijbewijs, code 95, een gezondheidsverklaring en hun chauffeurspas moeten kandidaten al in het bezit hebben om door de eerste selectieronde komen.
Specifieke trainingen worden doorgaans binnen de onderneming gegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het leren werken met het order Picksysteem. Er zijn veel verschillende systemen waarmee gewerkt wordt, waardoor er geen standaard cursus voor te geven is.

Waarop worden chauffeurs en logistiek medewerkers geselecteerd?

Voor de selectie van chauffeurs letten wij op de papieren, ervaring en het type mens. Het is voor ons belangrijk om informatie van u te krijgen over hetgeen u vervoert, of wat de chauffeur moet gaan vervoeren. Dit nemen wij mee in de selectieprocedure. Als wij een vrachtwagenchauffeur naar Nederland halen, dan moet hij alle papieren hebben en aan alle voorwaarden voldoen. Hij moet hier direct de weg op kunnen.
Wij letten er bij de selectie van logistiek medewerkers op of de persoon kan werken, wil werken, leergierig is, handig is met de telefoon en computer en of hij de juiste taal spreekt.

Wat heeft u nodig?

We kunnen alles leveren, zo specifiek als nodig is voor die baan. Daarom komen wij eerst bij u langs om alles goed door te spreken. Daarmee voorkomen we miscommunicatie. Het vinden van de juiste kandidaat over de landsgrenzen duurt namelijk wat langer. Het zoekgebied is groter en na de selectieprocedure duurt het even voordat alle papieren in orde gemaakt en goedgekeurd zijn. Door onze ervaring weten we dit goed in te schatten en kunnen wij een reëel beeld geven. Zodra alle vergunningen in orde zijn, kunnen wij woonruimte gaan regelen en de kandidaat naar Nederland halen. Op deze manier hebben wij al veel geschikte werknemers gevonden, tot ieders tevredenheid.
Dus: wat heeft u nodig? Welke vacature wilt u ingevuld hebben? Maak een afspraak, dan bespreken we de procedure en kunnen wij uw vragen beantwoorden.

Meer weten of heeft u vragen?

Wilt u meer weten over Hagrip Detachering? Neem dan gerust contact met ons op via +31(0)488-745187 of maak hiervoor gebruik van het contactformulier