Corona bestendige huisvesting van arbeidsmigranten: Hagrip doen dat wél

8 juni 2020

Corona bestendige huisvesting van arbeidsmigranten: Hagrip doen dat wél

Wanneer enkele grote uitzendbureaus voor buitenlandse arbeidskrachten de huisvesting van hun werknemers slecht regelen, dan schaadt dat de hele branche. De situaties dat arbeiders op elkaar gepropt moeten wonen en vervoerd worden, waren al bekend, maar zijn nu met de Corona uitbraken in de vleesverwerkende industrie extra in het nieuws. Het zijn de rotte appels in de mand.
Gelukkig bestaan er detacheringsbureaus die het wél goed regelen. Die deze werknemers als mensen behandelen en niet als handelswaar. En niet opeens nu het in het nieuws is, maar altijd al.

Hagrip staat voor kwaliteit

Wij werken met mensen en dat doen we zoals het hoort. Onze werknemers hebben ieder hun eigen kamer in woonhuizen, B&B’s of hotels.
Het is al jaren een uitdaging om geschikte logeeradressen te vinden voor arbeidsmigranten. Alle berichten in de pers over wanpraktijken, maken dit erg moeilijk. In februari 2019 hebben wij een blog geschreven over het huisvesten van Europese werknemers en daarna hebben we het nog in diverse blogs genoemd.
Ondanks dat het verre van makkelijk is, lukt het ons altijd om geschikt onderdak te vinden. Als tegenprestatie verwacht ik dat de werknemers zich goed gedragen en spreek hen erop aan als dat nodig is.

Corona maatregelen van Hagrip

We zijn direct aan de slag gegaan toen de ernst van de Coronacrisis duidelijk werd. In februari hebben we extra woonruimte gehuurd, zodat personeel van verschillende bedrijven zo min mogelijk bij elkaar geplaatst zijn. Hiermee is de besmettingskans al verkleind. Daarnaast hebben we extra auto’s ingezet om het personeel te vervoeren. Deze maatregelen hebben we genomen om de productiviteit te waarborgen. Het mes snijdt aan 2 kanten: wij en onze opdrachtgevers zitten niet te wachten op zieke werknemers en personeel in quarantaine. Het is de extra investering waard om dit te voorkomen.

Het vinden van geschikte logeeradressen

Ik zie deze mensen als waardevolle werknemers en behandel ze als zodanig. Dat heeft een wisselwerking, want de meeste arbeidsmigranten werken al jaren via Hagrip bij dezelfde opdrachtgever en leveren elke dag goed werk. Scheer dus niet alle detacheringsbureaus over één kam. Zo lang u niet voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, leveren wij gedegen arbeidskrachten. Neem contact met ons op voor meer informatie.