Meer banen in de techniek

Meer banen in de techniek

16 januari 2018

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw gegroeid.

De sterkste stijging werd gemeten in de technische sectoren, andere sectoren stijgen ook maar niet zo sterk als bij eerstgenoemde. Bij economisch herstel neemt de vraag naar flexibel inzetbaar personeel toe, waarna het vervolgens in vaste dienst wordt genomen. Wij zien regelmatig dat zelfs het buitenlandse flexibele personeel een vaste baan krijgt aangeboden.

Het wordt steeds moeilijker om goed technisch opgeleid Nederlands personeel te vinden. Met onze cross border staffing lukt het ons nog steeds om het gevraagde technische personeel te werven.

Om de groeiende vraag naar dat Nederlandse personeel toch handen en voeten te geven is een doel van ons geworden, om jongeren te enthousiasmeren voor een job in de techniek en hopen hiermee technisch talent voor de technische sectoren te winnen. Wij zijn dan ook met diverse scholen in overleg om die jongeren te helpen de weg naar een baan in de techniek te vinden. en de jongeren die het nog niet weten welke richting zij op willen te helpen een keuze te maken……….uiteraard voor de techniek.

Enkele voordelen van uitzendwerk ten opzichte van een vaste baan.

    • De kans om bij meerdere en dus verschillende bedrijven te werken.
    • Sollicitatieprocedures zijn vaak korter, daardoor sneller aan het werk.
    • Makkelijker switchen als deze baan niet de juiste keuze is.
    • Bij indiensttreding bij de opdrachtgever heb je geen proeftijd meer.