Het verschil tussen detacheren en uitzenden

Het verschil tussen detacheren en uitzenden

28 augustus 2019

Het verschil tussen detacheren en uitzenden.

Er zijn velen termen die de meeste wel kennen; payrolling, uitzenden, detacheren, werven en selectie maar waarvan het onderscheid toch niet helemaal duidelijk is. Waarvan uitzenden en detacheren vaak met elkaar verward worden en dat is ook begrijpelijk. Bij beide krijg je de kans om bij verschillende bedrijven veel ervaring op te doen. Maar wat is dan het verschil.

Het verschil:

Detacheren: Het detacheringsbureau is jouw werkgever en heb je een contract vaak voor langere duur. Een vast dienstverband behoort vaak tot de mogelijkheden. Hierdoor heb je uiteraard veel zekerheden en goede secondaire arbeidsvoorwaarden.

Uitzenden: Hier heb je te maken met een uitzendovereenkomst met een uitzendbeding. Dit betekent dat de eerste 78 weken als uitzendkracht aan het werk gaat. Verder is het zo dat als opdrachtgever aan het eind van zijn opdracht is, het vaak ook het einde van de uitzendovereenkomst is. Ook hoeft het uitzendbureau je niet door te betalen als er geen werk is. Uiteraard kun je als uitzendkracht op elk moment beslissen om te stoppen met werken. Wel is het zo, hoe langer je werkt bij hetzelfde uitzendbureau hoe meer rechten je opbouwt.

Een lange of een korte arbeidsrelatie:

Vaak is de arbeidsrelatie tussen een detacheringsorganisatie en gedetacheerde duurzamer (langer) dan de arbeidsrelatie tussen een uitzendkracht en het uitzendbureau. Uitzendwerk is vaak van korte duur, omdat er vooral in piekmomenten extra personeelsbezetting nodig is en dan wordt er gekozen voor een uitzendbureau.

Hagrip Detachering

Wij zijn van alle markten thuis, zodoende heeft u het voordeel van beiden het detacheren en uitzenden.